Posnetki maš s Svete Gore iz časa karantene

BOŽIČ (25. 12. 2020): Zaradi napovedanega sneženja na Božični dan popoldne ne bom delil obhajila na Sveti Gori, čeprav sem prvotno nameraval. (Lahko greste k obhajilu dopoldne med 10. in 12. uro v Kisovec ali popoldne med 16. in 17. uro v Šentlambert).

SVETO OBHAJILO NA SV. GORI: sv. obhajilo bom na Sveti Gori delil na praznik sv. Štefana popoldne - v soboto, 26. decembra 2020, med 16. in 17. uro, ter med 17:45 in 18:30 uro. Takrat bo možno priti v cerkev k tihi molivi in sv. obhajilu. Prijave niso potrebne, bodite pa pripravljeni, da bo morda treba malo počakati pred cerkvijo. Res, upoštevajmo ukrepe (maska, medsebojna razdalja...). In tudi molimo za konec pandemije.

 

BLAGOSLOV GROBOV 2020 na povezavi: https://youtu.be/5RqoczZqc_k

MOLITVE ZA RAJNE 2020 - 1.del - na povezavi: https://youtu.be/5NAUfoqMu4s

(MOLITEV ZA RAJNE 2020 - 2. del oz. dodatek:) https://youtu.be/xb9t5ImlA7g

 

STARA OZNANILA:

PREMIERA FILMA O FRANCU KSAVERJU MEŠKU:

Studio Siposh, ki je pripravil že dokumentarni film o bl. Alojziju Grozdetu, vabi na premierni ogled filma o duhovniku in pisatelju Francu Ksaverju Mešku. Premiera bo nocoj (nedelja, 25. oktobra) ob 20h po spletu.

http://www.ksaver.si

https://katoliska-cerkev.si/premiera-filma-tihi-veceri-od-doma

Pravilo do 15. 10.: s seboj v cerkev k nedeljski maši prinesite listek z napisano telefonsko številko (lahko tudi stacionarno), brez imena in priimka in brez naslova. Dali ga boste predvidoma v pušco po sv. maši ali v nabiralnik...

Glede mask v cerkvi: V cerkvi je spet treba nositi maske! To velja tudi ob delavnikih. Sicer pa se trudimo ohranjati 1,5 metra medsebojne razdalje, to se pravi, če le mogoče, vsako drugo klop pustimo prazno.  Razkuževanje rok pred vstopom v cerkev je še vedno obvezno.

 

Sv. maša na Mali šmaren bo izjemoma dvakrat: ob 10. uri in ob 17. uri.

Tradicionalno romanje na Sveto Planino za odvrnitev hude ure bo v nedeljo, 7. junija. Sv. maša tam bo ob 14h. Vabljeni v lastni režiji!

Žegnanje v Tirni bo v nedeljo, 14. junija, ob 14h.

Žegnanje v Golčah bo v nedeljo, 28. junija, ob 14h.

VEROUK JUNIJA: Junija bomo verouk imeli v soboto, 20. junija ob 18h. Takrat bomo skušali zaključiti letošnji verouk, prinesite zvezke. Starejša skupina naj se nauči 7 zakramentov, mlajša pa Sveti angel.

PRAVILA ZA MESEC MAJ 2020: Na Sveti Gori bomo ponovno odprli cerkvena vrata v sredo, 6. maja, ko bo sv. maša ob 18h. Verniki boste od takrat naprej lahko hodili k sv. maši ob sobotah ob 19h pod sledečimi pogoji:

- obvezno boste morali imeti masko (razen med obhajilom, ko jo imate v roki, ali na bradi ali za ušesom)

- obvezno razkuževanje rok ob vstopu

- medsebojna razdalja 1,5 m (izjema člani iste družine oz. gospodinjstva)

- vsako drugo klop boste morali pustiti prazno in še to lahko pride večinoma samo po eden v klop

- v svetogorsko cerkev bo na ta način lahko vstopilo 25 do 30 ljudi (po zaslugi družin najbrž nekaj več)

- ko bo cerkev dovolj napolnjena, se lahko zgodi, da boste morali nekateri ostati zunaj, vendar se ne zadržujte pri cerkvi, pač pa se razkropite po cerkvenem hribu ali odidite domov

- pravzaprav svetujem, da nekaj časa še čimbolj ostajate doma in spremljate bogoslužje od doma (Radio Ognjišče, TV), sploh starejši, in molite doma

- če se bo uzkazalo za potrebno, bomo v maju uvedli delavniške maše ob sredah popoldne. (Škofje določajo, da delavniška sv. maša v tem obdobju velja za nedeljsko sv. mašo.)

( - po natančnem prebiranju navodil bi pravzaprav lahko sv. mašo obhajali tudi zunaj)

STARO:

POSNETEK NEDELJSKE SV. MAŠE - SOBOTA, 25. APRILA 2020 je na povezavi: https://youtu.be/5vBgr7Piemk

POSNETEK SV. MAŠE 2. VELIKONOČNE NEDELJE z dne 18. 4. 2020 je na povezavi: https://youtu.be/bi_nH6m214I

POSNETEK SV. MAŠE NA VELIKONOČNI PONEDELJEK NA SVETI GORI (13. 4. 2020) je dosegljiv na tej povezavi: https://youtu.be/CF4Edqcan48

Na cvetno nedeljo žal nisem snemal sv. maše, na veliko soboto pa ni bilo maše v svetogorski cerkvi.

POSNETEK SV. MAŠE 5. postne nedelje z dne 28. 5. je dosegljiv na povezavi:

https://youtu.be/5nmrYLs2uSU

(Nekateri strokovnjaki sicer pravijo, da sv. maša ni veljavna z ogledom za nazaj, a kljub temu imate nekakšno priložnost, da molite in da vsaj slišite Božjo besedo aktualne nedelje.)